Queixo curado de inverno

17,11 

É un queixo de tempada, o seu sabor e olor conserva todos os aromas e sabores da zona do Parque Natural das Fragas do Eume.

17,11 

Añadir o carriño
Ref: CC-QuesoInvierno-500gr Categories: Etiquetas:

Antigamente ao Queixo de Inverno denominábaselle queixo de nabiza , xa que as nabizas son as follas tenras que brotan dos nabos plantados dende antigo nas granxas galegas para alimentar as vacas nos meses de inverno (de outubro a marzo), unha práctica gandeira ancestral e sostible. Para chegar a conseguir a curación necesaria dánselle baños de auga e sal.

É un queixo estacional e, ao estar elaborado de maneira artesanal e con leite cru, o seu sabor e cheiro conserva todos os aromas e sabores da zona do Parque Natural Fragas do Eume onde se sitúan as granxas que conforman a Cooperativa.

Recomendación á hora do consumo

Consumir a temperatura ambiente, cortando en forma de cuña e en láminas finas.

Peso ,5 kg

Información do vendedor

  • Store Name: Campo Capela
  • Produtor: Campo Capela
  • Address: Calzados 8
    15613 A Capela
    A Coruña